Museum Korting

In april 2014 waren er volgens de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in totaal 1327 musea in Nederland. Deze musea worden iedere dag door duizenden Nederlanders bezocht, om te genieten van de exposities in de verschillende musea en gezellig een dagje uit te gaan. Je kunt dus wel stellen dat Nederlanders veel waarde hechten aan cultureel erfgoed en het bezoeken van musea.

Op deze pagina lees je meer over de verschillende musea in Nederland. Zo lees je welke musea op dit moment de populairste, meest bezochte musea in Nederland zijn en hoe je korting kunt besparen bij het bezoeken van een museum om de kosten van jouw museumbezoek te drukken. Zeker als je het leuk vindt om musea te bezoeken, kan deze informatie interessant zijn voor jou.

De populairste musea in Nederland

Hoewel de meeste musea in Nederland over het algemeen goed bezocht worden, zijn er enkele musea die er echt uit springen met betrekking tot de bezoekersaantallen en populariteit van het museum. Zo is de top tien meest bezochte musea van Nederland van dit moment, de volgende:

  • 1. Het Van Gogh Museum: in het Van Gogh Museum, dat jaarlijks door wel 1.480.000 mensen bezocht wordt, vind je vele indrukwekkende werken van onder andere Vincent van Gogh.
  • 2. Anne Frankhuis: het Anne Frankhuis is één van de bekendste musea van de hele wereld. Zo wordt dit voormalige huis van Anne Frank niet alleen bezocht door Nederlanders, maar ook door vele toeristen.
  • 3. Rijksmuseum: sinds de verbouwing van het Rijksmuseum, is dit museum populairder dan ooit. Sinds deze verbouwing kan men hier namelijk genieten van de topstukken van vele bekende meesters, maar ook van de bijzondere architectuur van het gerenoveerde gebouw.
  • 4. Hermitage: de Hermitage bevat topstukken uit de grote Hermitage, die zowel voor jong als voor oud interessant zijn om te bewonderen. Zo trekt de Hermitage in Amsterdam jaarlijks gemiddeld 570.000 bezoekers.
  • 5. NEMO: het museum NEMO in Amsterdam staat in het teken van wetenschap en technologie. Dit klinkt misschien saai, maar door de vele proefjes en activiteiten die je kunt doen in het museum is NEMO geschikt voor zowel jong als oud.
  • 6. Nederlands Openlucht Museum: het Nederlands Openlucht Museum vind je in Arnhem, Gelderland. Dit museum wordt jaarlijks bezocht door 510.000 mensen en toont het leven van de Nederlandse bevolking door de eeuwen heen. Zo kom je in dit openlucht museum gebouwen tegen als boerderijen, molens, kerken en zelfs een oude melkfabriek.
  • 7. Het Scheepvaartmuseum: het Scheepvaartmuseum vind je in Amsterdam en staat in het teken van de Nederlandse scheepvaart door de jaren heen.
  • 8. Gemeentemuseum: het Gemeentemuseum in Den Haag is een museum voor kunst uit de moderne eeuw en uit de negentiende eeuw, waarbij je voornamelijk schilderijen tegenkomt van de Haagse School, De Stijl, Expressionisme en Cobra.
  • 9. Nederlands Spoorwegmuseum: zoals de naam het al verklapt, staat het Nederlands Spoorwegmuseum in Utrecht in het teken van de trein. Zo bewonder je in dit museum historische treinen, maar kun je er ook veel activiteiten ondernemen (ook leuk voor kinderen!).
  • 10. Het Kruller-Muller Museum: in het Kruller-Muller museum vind je kunst van Van Gogh, Picasso, Mondriaan en vele andere toonaangevende meesters.

Profiteer van museum korting om geld te besparen

Hoewel sommige mensen het liefst iedere week naar een museum gaan, is dit door de hoge prijzen van museumtickets voor vele liefhebbers van musea niet mogelijk. Echter, als je op een slimme manier op zoek gaat naar tickets voor musea door te profiteren van museum korting, kom je er al snel achter dat je op deze manier veel geld kunt besparen bij het kopen van tickets. Zo heeft bijna ieder museum in Nederland verschillende museum kortingen lopen, waardoor jij als bezoeker flink veel geld kunt besparen bij het bezoeken van jouw favoriete musea. Op deze manier hoef je niet langer te kiezen welk musea je wil bezoeken, maar kun je door de aantrekkelijke museum kortingen iedere week wel een museum bezoeken.

Hoe hoog museum kortingen zijn en hoe lang deze kortingen geldig zijn, verschilt uiteraard per museum. Zo hanteren sommige musea een standaard museum korting, bijvoorbeeld voor bepaalde doelgroepen als kinderen, studenten en ouderen, maar zijn er ook vele musea die tijdelijke museum kortingen organiseren. In dit geval kun je voor bepaalde tijd van een museum korting profiteren, waardoor het toegangsbewijs van jouw favoriete museum ineens veel goedkoper wordt.

Gemakkelijk museum korting vinden

Omdat het vinden van aantrekkelijke museum korting veel tijd kan kosten, hebben veel mensen geen zin om zelf op zoek te gaan naar aantrekkelijke kortingen. Hierdoor laten de meeste mensen aantrekkelijke museum kortingen liggen en betalen zij in feite een te hoge prijs voor hun museumbezoek. Om ervoor te zorgen dat je nooit te veel geld betaalt voor jouw museumbezoek en altijd profiteert van een goede museum korting, wordt dan ook aangeraden om gebruik te maken van de kennis van een specialist op het gebied van museum korting.

SpaarActief.nl is een goed voorbeeld van een specialist op het gebied van museum korting. Zo kan deze website je precies vertellen waar en hoe je geld kunt besparen met museum korting, door een duidelijk overzicht van verschillende museum kortingen te geven. Op deze manier hoef je niet langer zelf te zoeken naar leuke kortingsacties, maar kun je direct profiteren van de beste museum kortingen. En omdat er altijd vele kortingen te vinden zijn, kun je altijd wel geld besparen bij het bezoeken van jouw favoriete musea.

Daarnaast lees je op de website SpaarActief.nl niet alleen meer over het verkrijgen van museum korting, maar vind je op de website ook andere handige bespaartips om de maandelijkse kosten te drukken. Wil je geld besparen door gebruik te maken van museum korting of ben je op zoek naar algemene tips om meer geld over te houden aan het eind van de maand? Registreer je dan op de website SpaarActief.nl en je komt er al snel achter dat ook jij veel geld kunt besparen. En ben je op zoek naar slimme baantjes om meer geld te verdienen naast je huidige baan? Lees dan op SpaarActief.nl hoe je dit doet.

Gratis lid worden bij SpaarActief

Gratis lid worden

Nog geen lid? Maak nu gratis je account aan!

Dan kun jij ook geld verdienen en korting krijgen bij vele webwinkels!

Elk nieuw lid krijgt nu tijdelijk 1.000 Spex welkomstbonus!

Aanmelden