Zwembad korting

Als je aan kinderen vraagt of ze mee naar het zwembad gaan, zullen de meeste kinderen reageren met een enthousiast gejuich. Het bezoeken van zwembaden is namelijk één van de favoriete bezigheden van kinderen, omdat kinderen in het zwembad de mogelijkheid krijgen om te spelen met leeftijdsgenoten, van de glijbaan te gaan en leuke spelletjes in het water te doen. En omdat het bezoeken van een zwembad ook goed is voor de motoriek en beweging van kinderen, vinden de meeste ouders dit ook een leuke vrijetijdsbesteding.

Het enige nadeel van het bezoeken van een zwembad, is het feit dat een dagje in het zwembad vrij duur kan zijn. Zeker als je een groot gezin hebt en dus voor meerdere kinderen een kaartje dient te kopen, is een dagje naar het zwembad een vrij dure aangelegenheid. Op deze pagina lees je meer over de gemiddelde kosten van een zwembad bezoek, de bijkomende kosten die bij het bezoeken van een zwembad komen kijken en krijg je enkele tips om het bezoeken van een zwembad goedkoper te maken.

Gemiddelde kosten van een zwembad zonder zwembad korting

Om toegang te krijgen tot een zwembad, dien je hier uiteraard geld voor te betalen. Welke toegangsprijs je dient te betalen om te mogen zwemmen, is afhankelijk van enkele factoren. Ten eerste is de toegangsprijs afhankelijk van het betreffende zwembad, waarbij de toegangsprijzen meestal worden bepaald op basis van de voorzieningen in het zwembad. Zijn er veel voorzieningen, zoals restaurants, glijbanen en kinderbaden, dan is de toegangsprijs van het betreffende zwembad hoger dan de toegangsprijs van een zwembad met minder voorzieningen.

Daarnaast is de toegangsprijs van een zwembad zonder zwembad korting afhankelijk van de leeftijd die je hebt. Neem je een kind van 0 tot 3 jaar mee, dan kun je in de meeste zwembaden met zwembad korting of zelfs gratis zwemmen. Ben je een volwassene, dan betaal je vaak de volle prijs.

De gemiddelde prijs van een toegangsbewijs voor het zwembad, bedraagt 0 tot 5 euro voor kinderen van 3 jaar en jonger en 6 tot 10 euro voor kinderen die ouder zijn dan 3 jaar en volwassenen. Ga je bijvoorbeeld naar het zwembad met twee volwassenen, een kind van 3, een kind van 5 en een kind van 6, dan betaal je voor jouw zwembad bezoek gemiddeld 24 tot 40 euro zonder zwembad korting.

Bijkomende kosten van een zwembad bezoek

Naast de kosten voor de toegang, dien je ook rekening te houden met bijkomende kosten van het bezoeken van een zwembad. Ga je de hele dag naar het zwembad, dan moet er namelijk ook voldoende gegeten en gedronken worden. Dit eten en drinken kun je zelf meenemen, maar dit kan ook aangeschaft worden in het restaurant van het zwembad. Schaf je jouw eten en drinken hier aan, dan moet je hier kosten voor rekenen. Daarnaast moet je ook rekening houden met reiskosten. Ligt het zwembad te ver van je woning om er fietsend of lopend naartoe te gaan, dan ben je aangewezen op alternatieve vervoersmiddelen zoals de auto, de bus en de trein. Omdat deze vervoersmiddelen geld kosten, moet je ook hier kosten voor rekenen.

Omdat je niet of nauwelijks onder de kosten van het eten, het drinken en het vervoer uit komt bij het bezoeken van een zwembad, moeten deze kosten opgeteld worden bij de kosten van de toegangsbewijzen voor het betreffende zwembad.

Tips om geld te besparen met zwembad korting

Als je alle kosten van een zwembad bezoek bij elkaar optelt, kan het algemene kostenplaatje van een dagje naar het zwembad vrij hoog worden. Om wat geld te besparen bij het bezoeken van een zwembad met het gezin, wordt dan ook aangeraden om te profiteren van zwembad korting. Welke zwembad kortingen er zijn en hoe je van deze korting kunt profiteren, lees je in onderstaande tips.

Tip 1: als je vaker naar een zwembad gaat, wordt aangeraden om een abonnement voor dit zwembad af te sluiten. Dit lijkt misschien een kostbare optie, maar bij het aanvragen van een abonnement profiteer je altijd van zwembad korting en ben je dus op de langere termijn goedkoper uit.

Tip 2: als je met een grote groep gaat zwemmen, kun je bij de meeste zwembaden profiteren van zwembad kortingen voor grote groepen. Vraag daarom altijd bij het kopen van een toegangsbewijs bij het zwemmen met een grotere groep, of er zwembad kortingen zijn voor grote groepen in het betreffende zwembad.

Tip 3: koop geen eten en drinken in het restaurant van het zwembad, maar bespaar geld door zelf eten en drinken mee te nemen. De producten die je in restaurants van zwembaden kunt kopen, zijn namelijk vaak vrij kostbaar. Door zelf eten en drinken mee te nemen, bespaar je dan ook flink in de kosten.

Tip 4: ga actief op zoek naar zwembad korting. Voor je besluit naar een bepaald zwembad te gaan, wordt aangeraden om eens online rond te kijken of er nog interessante zwembad kortingen bij zwembaden in de buurt zijn. Wie weet vind je een interessante zwembad korting bij een zwembad bij jou in de buurt: dit is een gemakkelijke manier om geld te besparen.

Hulp bij het zoeken van zwembad kortingen

Vind je het lastig om de juiste zwembad kortingen te vinden of heb je geen zin of tijd om zelf naar kortingen te zoeken? Kijk dan eens op de website SpaarActief.nl. Deze website is gespecialiseerd in het besparen van geld, onder andere door middel van zwembad korting. Door je aan te melden op de website, heb je altijd de mogelijkheid om de zwembad kortingen van dit moment te bekijken. Op deze manier hoef je dus niet zelf op zoek naar kortingen, maar profiteer je wel altijd van de beste deals.

Daarnaast vind je op SpaarActief.nl niet alleen zwembad kortingen, maar ook andere kortingen en slimme tips om geld te besparen. Door lid te worden van de website en je te registreren, kun je dan ook veel geld besparen en jouw maandelijkse lasten flink omlaag brengen.

Gratis lid worden bij SpaarActief

Gratis lid worden

Nog geen lid? Maak nu gratis je account aan!

Dan kun jij ook geld verdienen en korting krijgen bij vele webwinkels!

Elk nieuw lid krijgt nu tijdelijk 1.000 Spex welkomstbonus!

Aanmelden